Ganduri pentru MAMA. De 8 martie si in fiecare zi.

Ganduri pentru MAMA. De 8 martie si in fiecare zi.

3 minute

Draga MAMA,

Iti scriu o scrisoare putin mai altfel, in spatiul meu virtual atat de important pentru mine.

Stiu ca nu am ce sa iti cumpar cadou de ziua ta de mama. Ceea ce iti doresti tu cu adevarat si ne dorim impreuna nu poate fi cumparat. Insa, din mii de motive pentru care TE IUBESC, pot sa le aleg pe cele mai importante, pe care tu sa le citesti si sa le recitesti oricand vei simti nevoia. Motive pe care multi alti copii din lumea asta le vor intelege gandindu-se la mama lor. Sau la bunica lor.

MAMA, iti multumesc si TE IUBESC pentru ca…

m-ai nascut si ai pus in mine toate dorintele, sperantele si gandurile tale frumoase. Sper sa pot sa ti le implinesc, pas cu pas.

in zile cand ai tot dreptul sa fii obosita, suparata sau vulnerabila, gasesti putere pentru toti 3 la un loc.

te pui uneori pe locul 2 pentru mine, iar tu nu te superi, ci dimpotriva, esti multumita ca ai putut sa faci un bine pentru mine.

muti muntii din loc. Nu la propriu, insa eu asa simt. Aproape orice dorinta mare a mea este indeplinita si cu ajutorul tau. Asta, am invatat in timp, nu este o forma de rasfat, ci dragostea de mama pentru copilul ei. Singurul ei copil, in cazul de fata.

m-ai invatat si ma inveti ce inseamna sa fii corect, echilibrat, curajos, rabdator, chibzuit.

in toata nebunia asta pe care o traim, unde oamenii vin si pleaca din viata noastra, iar prietenia se vinde la colt de strada, tu ai fost mereu langa mine. Dispusa sa ma asculti, sa ma ajuti, sa repari impreuna cu mine ce era „spart”.

gasesti solutii rapide pentru orice lucru care mie mi se pare imposibil: pete groaznice, ceva zgariat sau rupt, un lucru pe care l-am uitat acasa, ceva de reparat in timp record, o informatie utila in gospodarie.

cand plec la Bucuresti, faci 3 feluri de mancare si un desert in doar cateva ore. Cum reusesti?

ai inventat, de-a lungul anilor, zeci de porecle si alinturi cand ma strigi. Chiar si asa, nu te lasa, pentru ca, stii bine, ai concurenta serioasa!

datorita tie si lui tati am sentimentul placut de apartenenta. Stiu a cui sunt si ce valori pretuiesc, stiu cine ma iubeste cel mai mult pe lumea asta si in sanul carui grup pot veni oricand, ca sa fiu primita cu bratele deschise.

ai fost, esti si vei fi mereu pentru mine un model: corecta, onesta, iubitoare, obiectiva, altruista, ambitioasa, capabila oricand de sacrificii pentru mine si familia noastra.

La Multi Ani, MAMA!

Cu drag,
E. R.

P. S.  Va astept cu idei, sfaturi, discutii si voie buna pe Facebook EdeBine.ro, pe Instagram Edebine, dar si pe YouTube Elena Raluca (Edebine.ro)