Recenzie carte – “Arta subtila a nepasarii”

Recenzie carte – “Arta subtila a nepasarii”

3 minute

Salutare, dragii mei!

Recent am citit cartea fenomen numita “Arta subtila a nepasarii”, scrisa de Mark Manson. Mi-a depasit total asteptarile si cred ca trebuie sa fie citita de cat mai multi dintre noi, asa ca va las aici o scurta recenzie a cartii + cateva locatii de unde o puteti cumpara. Daca ti se pare mai usor sa parcurgi recenzia audio, intra aici sa o asculti pe canalul meu YouTube.

Este usor de citit? DA!

Ce apreciez eu cel mai mult la “Arta subtila a nepasarii” este faptul ca se citeste f f usor, atat din punct de vedere vizual, cat mai ales din punct de vedere al intelegerii mesajelor transmise de autor. Nu este o carte grea sau foarte profunda si nici nu trebuie sa fii odihnit cand o citesti, asa cum am resimtit din plin, de exemplu, cand am citit “Puterea prezentului, scrisa de Eckhart Tolle.

De multe ori de-a lungul cartii te simti de parca autorul te trage de urechi si iti aminteste ca te-ai cam abatut de la traseu. Sau, cum mi-a scris un cititor pe pagina Facebook Edebine, ti se pare ca “primesti doua palme peste ceafa” dar prieteneste.

Este usor de “digerat”? Clar DA!

arta subtila a nepasarii recenzie carte

Iti spun cum am perceput eu cartea: ca o discutie la cafea, cu un prieten bun si corect, care iti impartaseste din experienta lui de viata cu scopul de a te ajuta pe tine sa ie decizii mai bune. Inveti din greselile lui tocmai ca sa nu le faci si tu.

E sentimentul pe care l-am avut de pe la pagina 20 a cartii – ca cineva si-a rapit din timpul lui ca sa ma ajute pe mine sa fiu un om mai bun si imi spune toate aceste lucruri utile intr-un mod prietenos, foarte usor de inteles.

O sa vezi ca, citind cartea, o sa ai multe momente in care vei rade de unul singur, te vei amuza de pataniile autorului si iti vei da seama, cu zambetul pe buze, ca “hei, cum naiba am putut sa gandesc asa exagerat in situatia x” sau “acum imi dau seama ce naiba a fost in capul meu in ziua y”. Plus ca vei realiza cum prea multor momente le-ai dat mai multa importanta decat meritau. Nu degeaba se numeste cartea “Arta subtila a nepasarii”. Este despre nepasarea constructiva, sanatoasa!

Cate pagini are si in cat timp o citesti?

Are 238 de pagini, iar eu am citit-o in 10 zile.

Am crezut ca imi va lua aproximativ o luna, dar m-a prins foarte tare. Cu o cafea sau un ceai langa, pandemie fiind, am avut senzatia ca am iesit din casa si sunt la terasa cu un prieten bun care ma sfatuieste de bine. De fiecare data cand inchideam cartea era ca si cum tocmai am intrat pe usa venind din oras, de la cafea.

Final de recenzie “Arta subtila a nepasarii”

Categoric recomand aceasta carte oricui vrea sa se destinda in timp ce invata si lucruri noi, realmente utile, despre propria gandire. Nu trebuie sa fii direct interesat de dezvoltarea personala, ci doar sa vrei sa te relaxezi si sa te amuzi in timp ce asimilezi informatii care iti pot imbunatati, simplu si usor, stilul de viata.

Este despre stiinta nepasarii, stiinta renuntarii. Sa stii cand sa lupti si cand sa renunti, cand sa mergi inainte si cand e mai bine sa spui stop.

Unde gasesti si cumperi cartea

Cartea este disponibila la vanzare atat in limba romana, cu titlul “Arta subtila a nepasarii”, cat si in limba engleza, cu titlul “The subtle art of not giving a fuck”. Depinde de cum va place sa cititi.

Preturile variaza intre 25 si 40 de lei. Va las mai jos cateva linkuri utile:
Print, limba romana: elefant.ro si librarie.net
Print, limba engleza: emag.ro
Digital, pdf, limba romana: academia.edu
Digital, pdf, limba engleza: kupdf.net

Sper sa va fie de folos recenzia si sa va convinga ca merita sa o cumparati. Eu stiu deja ca merita din plin!

Cu drag,
E. R.

P. S.  Va astept cu idei, sfaturi, discutii si voie buna pe Facebook EdeBine.ro, pe Instagram Edebine, dar si pe YouTube Elena Raluca (Edebine.ro)