2 ani cu EdeBine – Momente cheie pentru mine, pentru voi

2 ani cu EdeBine – Momente cheie pentru mine, pentru voi

6 minute

EdeBine implineste in octombrie inca un an. In 2020 porneam timid acest proiect fara un plan exact, dar stiind clar un lucru: vreau sa scriu pentru binele oamenilor.

Ceva pe interior mi-a spus in ultimii ani ca trebuie sa ajut cat mai multi oameni sa se simta in largul lor si sa nu isi piarda speranta, chiar daca trec prin perioade dificile. Am stiut ca asta poate fi insasi o terapie si o motivatie pentru mine.

Ba chiar mi-am spus in sinea mea: daca voi fi vreodata un “influencer” vreau sa fiu un “Influencer de Bine”. Asta inseamna sa vorbesc despre viata exact asa cum este, cu bune si rele, sa imi spun deschis povestea, sa promovez idei “de bine” si sa aduc un strop de bucurie in vietile oamenilor.
impreuna e de bine

Despre ce era EdeBine atunci, la fel si acum?

1. Normalizarea, intelegerea, tratarea si depasirea depresiei, anxietatii generalizate si atacurilor de panica prin care eu insami am trecut. Cred cu tarie in puterea exemplului si in ajutorul pe care il pot oferi dupa ce am trecut cu bine prin aceasta experienta transformatoare.

2. Orientarea spre detaliile si activitatile care ne fac viata mai frumoasa, poate chiar si putin mai usoara: metode de relaxare, gestionarea intr-un mod sanatos a momentelor dificile, colturi de lume ce merita vizitate, idei pentru dezvoltarea personala, afaceri romanesti si produse ce merita incercate, micile bucurii.

Edebine.ro este mai putin despre mine si mai mult despre oameni.

Eu am fost jos, am invatat multe lectii, am trecut printr-un proces realmente transformator si vreau sa ajut cat mai multi oameni sa-si dea seama cat de puternici sunt de fapt. Mi-am asumat vulnerabilitatea de a spune public lucruri din intimitatea mea, iar scopul final, acela de a schimba vietile oamenilor in bine prin exemple reale, ma motiveaza si ma responsabilizeaza in fiecare zi.

Scriu ca sa ma vindec. Scriu ca sa va vindecati.

Nu mi-am dorit un site de amuzament, ci unul despre viata exact asa cum este ea, ca sa invatam unii de la altii si sa ne asumam toate starile prin care trecem in procesul devenirii noastre. E de bine sa razi cu gura pana la urechi. E de bine si sa plangi, daca la sfarsit zambesti pregatit sa muti muntii.

Si, uneori, mai postez si nebunii amuzante, pentru ca hey, asta-s eu. Acum sunt Mama Ranitilor si maine s-ar putea sa fiu Nebuna Satului :))))

Momente cheie, oct 2020 – oct 2022

Multe s-au intamplat din octombrie 2020. Edebine a crescut incet, dar frumos si cu rost. Am crescut si eu impreuna cu el. Am ajutat si alti oameni sa creasca alaturi de noi.

Cuvintele sunt putine ca sa pot exprima tot ce simt cand ma gandesc la parcursul proiectului si la cum realmente mi-a schimbat viata. Sunt recunoscatoare, ii multumesc lui Dumnezeu / mie insami / oamenilor care m-au sustinut si las momentele cheie ale proiectului sa vorbeasca in locul meu:

 • Mai 2022 – am inceput sa tin legatura in privat cu mai multe persoane pe care le-am ajutat sa-si gestioneze atacurile de panica si lipsa de incredere in sine;
 • Iunie 2022primul meu moment in care cineva mi-a spus ca, datorita comunicarii noastre si a exercitiilor / sfaturilor pe care i le-am dat, nu a mai facut atac de panica. Au mai fost apoi 4 persoane in lunile urmatoare. Inca o confirmare ca pot sa fac mai multe decat cred pentru oameni.;
 • Iunie 2022 – am facut un curs de Consilier Dezvoltare Personala, pentru a putea fi si mai “de ajutor” oamenilor, online si offline;
 • Iulie 2022primul Q&A EdeBine. Am primit peste 20 de intrebari si efectiv am fost onorata si impresionata, pentru ca nu ma asteptam sa primesc mai mult de 5-7;
 • Iulie 2022m-am inscris la Facultatea de Psihologie cu gandul sa devin psiholog si, ulterior, psihoterapeut. Astfel o sa pot “desavarsi” misiunea Edebine;
 • August 2022 – comunitatea EdeBine a depasit 1000 followers pe Instagram, iar cea de pe Facebook este cat pe aproape sa atinga acelasi numar. Ma bucura nespus sa stiu ca oamenii rezoneaza cu continutul pe care il creez. ;
 • Octombrie 2022 – Ca sa pot pune bani deoparte pentru dezvoltarea proiectului (implicit dezvoltarea mea ca specialist) mi-am dat demisia de la jobul actual si am acceptat o oferta mai buna financiar, tot in domeniul digital marketing. In paralel am inceput cursurile facultatii, mi-am luat manualele si m-am pus pe citit.

Statistici EdeBine sau ce inseamna, pana acum, acest proiect “in cifre”

Cine nu iubeste statisticile, numaratorile si evaluarile? EdeBine inseamna si:

 • Probabil singurul proiect (sau oricum unul din putinele proiecte) de sanatate mintala si dezvoltare personala, din Romania, in care coordonatorul nu doar isi pune public in slujba oamenilor experienta cu depresia / anxietatea / atacurile de panica, dar se si pregateste sa devina psiholog “cu dubla formare” – cea academica si cea a experientei personale autentice;
 • 5 oameni care nu mai fac atacuri de panica;
 • 30 de adolescenti care au invatat sa-si exprime mai bine sentimentele fata de parinti si emotiile impreuna cu prietenii;
 • 731 de zile si peste 500 postari;
 • Peste 2300 de prieteni in comunitatile Facebook, Instagram, YouTube si TikTok;
 • Subsemnata careia i s-a schimbat viata prin acest proiect si care este extrem de mandra sa citeasca randurile de mai sus.

edebine

Va multumesc pentru tot, cu dragoste si prietenie!
La Multi Ani, EdeBine.ro!