Fantome, zombie, scheleti si dezvoltare personala. Un alt fel de Halloween.

Fantome, zombie, scheleti si dezvoltare personala. Un alt fel de Halloween.

2 minute

Halloween si dezvoltare personala? Exact! 😁 M-am gandit sa testam impreuna un mix “groaznic” de interesant intre sarbatoarea asta imprumutata si atitudini “de bine” (in special atunci cand ne gandim la trecutul nostru). Am 3 propuneri:

1. 👻 Alungam fantomele trecutului

Umbrele si fantomele din trecut vor disparea singure cand nu le vom mai acorda atentie. Adica atunci cand vom alege sa traim in prezent, ba chiar sa ne facem si planuri de viitor!

La fel sta treaba si cu anxietatea sau cu distorsiunile cognitive. Ele au atata importanta cat le dam noi si ne afecteaza atat cat noi le permitem sa o faca.

2. 💀Scoatem scheletul/-ele din dulap

Daca este unul singur > il tinem in continuare ascuns si il lasam sa ne “apese” sau il scoatem din dulap, il “acceptam”, il “ingropam” si ne vedem de viata ceva mai linistiti?

Daca sunt mai multe > inchidem dulapul cu 10 lacate si, implicit, inchidem (negam) o parte din noi sau le scoatem unul cate unul de acolo ca sa nu ne mai fie frica de ele?

Nimanui nu-i face bine sa traiasca intr-o vesnica tensiune, cu temeri, remuscari sau indoieli planand permanent “pe deasupra capului”. Plus ca poti descoperi faptul ca “intunericul” din viata ta, folosit cum trebuie, iti poate deveni aliat. Am vorbit despre asta, pe larg, in articolul “Intunericul din tine – cum sa va imprieteniti”.

3. 🧟Ingropam de-a binelea zombie

Nu ne intoarcem la oameni toxici si nu incercam sa dam noi intelesuri unor situatii din trecut (in speranta ca vom gasi explicatii “mai bune”).

Stii cum se spune, “mortii cu mortii si viii cu viii”. Scoatem scheletul ascuns, ii dam acelui “zombie” o lopata zdravana in cap 😁, ii ingropam pe toti de-a binelea si inchidem definitiv acel capitol.

Cum iti suna? Care dintre variante ti se potriveste zilele astea?

E de bine (chiar si de Halloween)!

Ca de obicei, inchei prin a va reaminti ca va astept cu idei, sfaturi, voie buna si pe Facebook EdeBine.ro, Instagram Edebine , TikTok EdeBine si YouTube Elena Raluca (Edebine.ro)

Cu drag,
E. R.