Momente de care sufletul are nevoie

Momente de care sufletul are nevoie

3 minute

Postarea asta este despre acel „ceva” de care sufletul are nevoie din cand in cand. Acel „ceva” nu planifici ci, de multe ori, incepe neasteptat si te surprinde mai mult decat ai fi crezut.

Momentele speciale, de care sufletul tau are nevoie uneori, nu sunt cele pe care le „pregatesti” in mintea ta.

Gandeste-te… Momentele care te marcheaza vin cand te astepti mai putin, din partea cui te astepti mai putin. Nu stii cat vor tine, nu poti sa pui timpul pe pauza si nici nu e bine sa te agati de ele. Le traiesti o singura data, dar le retraiesti in mintea ta de zeci de ori si le dai alta interpretare si alta continuare.
Unele momente sunt atat de intense si neasteptate, incat ajungi sa simti ca te dezbraci de cate un tu pana ramai chiar TU. Sunt genul de momente care continua sa „umble” prin tine chiar si dupa ce s-au incheiat si sa te tina „suspendat” pentru o perioada de timp in care reevaluezi totul.

De anumite momente trebuie sa stii sa te detasezi la timp.

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care sa le faci este sa accepti ca nu poti avea nimic si pe nimeni pentru totdeauna. Ceea ce te face fericit sau iti face inima sa sara din piept de incantare nu poti pastra la nesfarsit. Mai degraba trebuie sa iei ce poti, cum poti si sa pastrezi atat de mult cat se poate. Morala este ca, de multe ori, mai sanatos si mai obiectiv este sa te detasezi la timp.
Ce ar face un pilot daca nu s-ar catapulta la timp si ar tot incerca sa redreseze avionul din ce in ce mai aproape de prabusire? Ce ar face un saritor cu parasuta daca nu ar actiona parasuta la timp si s-ar mai bucura putin de zborul ametitor spre pamant?

Traieste momentul, dar apoi ia o decizie. Punct si de la capat!

Viata e presarata cu intalniri, despartiri, rascruci, puncte culminante si deznodaminte. Depinde de tine felul in care ti le insusesti, cum le lasi sa actioneze asupra ta si daca le vei trai sau nu ca pe niste momente ce contribuie la evolutia. Este valabil chiar si atunci cand regreti alegerile gresite, iar „alegerea corecta” a trecut pe langa tine periculos de aproape.

Fa-ti timp pentru tine. Ai rabdare cu tine.

Fa-ti timp sa intelegi ce simti si ce gandesti. Cum te lasi influentat de oameni si lucruri, dar si cum reusesti tu sa le influentezi. E mult de lucru atunci cand lucrezi cu propria persoana, iar asta o spun din proprie experienta. Sunt un om care trece din plin printr-un astfel de proces. Insa, doamne, cat de bine este cand reusesti sa privesti macar o parte din situatii altfel, dintr-o perspectiva mai sanatoasa, mai clara.

Traieste momentul, da-ti timp, bucura-te de lucrurile simple care-ti fac sufletul sa tresalte! E de bine!

Cu drag,
E. R.

P. S.  Va astept cu idei, sfaturi, discutii si voie buna pe Facebook EdeBine.ro, pe Instagram Edebine, dar si pe YouTube Elena Raluca (Edebine.ro)